Bij ons koopt u natuurlijke en BIO-gecertificeerde cosmetica.

Kiezen voor bio- gecertifieerde verzorgingsproducten biedt gegarandeerde kwaliteit en een maximum aan biologische, natuurlijke ingrediënten. Ze voldoen aan strenge criteria.

BLOG

 

Onze kwaliteitslabels zijn :

 

SLOW COSMETIQUE :

Het label Slow Cosmétique is een label afkomstig uit Frankrijk en is ook in België al meer bekend. Het legt ook zeer volledige en veeleisende criteria op.

De 4 peilers van Slow Cosmétique zijn :

1/ Ecologisch

Milieuvriendelijk : Geen aardoliederivaten, geen vervuilende "plastic" siliconen of polymeer, geen ultraverwerkte producten, geen toxische producten, geen onnodige verpakkingen, enz.

Ingrediënten : Natuurlijke ingrediënten, bio, weinig getransformeerd.

Korte keten en lokaal

2/ Gezond

Respect voor het leven : mens, dier en plant

Ingrediënten die controversieel zijn voor de gezondheid zijn verboden.

Voorzorgsmaatregelen tegen endocriene verstoorders en vervuilende stoffen.

3/ Intelligent

De echte behoeften van de huid nastreven, minder verbruiken maar betere kwaliteit, wat echt bijdraagt aan de huid.

Formules zo kort mogelijk gehouden, geen onnodige ingrediënten, multifunctionele producten (om minder en beter te consumeren), geen te uitgebreid assortiment, …

4/ Eerlijk

Eerlijke en redelijke marketing en realistische beloften: geen misleidende argumenten, geen vage en niet-concrete ethische verplichtingen, geen greenwashing, realistische en niet-beangstigende beloften, enz.

Correcte prijs : prijzen die rechtstreeks verband houden met de formule.

(geen kloof tussen een hoge prijs en de formule in werkelijkheid)

 

FAQ :

Het Slow Cosmétique Label : vegan of niet?

Vele Slow Cosmétique producten zijn van nature geschikt voor veganisten omdat ze 100% plantaardig zijn, maar het Slow Cosmétique Charter accepteert ingrediënten zoals melk, honing en bijenwas zolang ze zijn verkregen in het kader van een biologische exploitatie, zacht en met respect voor het dier en natuurlijk zonder de dood of de uitbuiting ervan te veroorzaken.

 

Het Slow Cosmétique Label: biologisch of niet?

Een merk dat het Slow Cosmétique label heeft gekregen, is noodzakelijkerwijs biologisch waardig. Of het nu biologisch gecertificeerd is of niet, het moet een meerderheid van biologische ingrediënten gebruiken en zich aanpassen aan de basisprincipes van biologische labels (geen petrochemicaliën of controversiële ingrediënten).

Slow Cosmétique promoot biologische certificeringen maar een gecertificeerd biologisch merk krijgt automatisch meer punten bij evaluatie.

Een merk dat niet biologisch gecertificeerd is maar voor meer dan 50% uit gecertificeerde biologische ingrediënten is samengesteld, kan het Slow Cosmétique Label ontvangen, een merk dat voornamelijk niet-biologische ingrediënten gebruikt, krijgt niet het label Slow Cosmétique.

In ons productengamma zal u meestal het BIO label samen met het Slow Cosmétique label terugvinden, dus altijd BIO in dit geval.